همکاران همراه ، والدین آگاه ، دانش آموزان عزیز
سلام بر شما که در مهد علم و ادب و فرهنگ زندگی می کنید و به همجواری با شاعران بزرگی چون حافظ و سعدی و خواجو افتخار می کنید .
مجتمع آموزشی علوی امسال هشتمین دوره مسابقات شعر ، ادب و موسیقی را در دهه فجر برگزار می کند .
در سال جاری جهت انس بیشتر دانش آموزان با شعر و تقویت حس زیباشناسی آنان اقدام به برگزاری مسابقات حفظ شعر و اجرای نمایشی آن دراین جشنواره نموده است .
آموزگاران و دبیران ادبیات مکانیزم های تشویقی لازم را برای مشارکت حداکثری دانش آموزان به کار خواهند بست .مرحله اول انتخاب برگزیدگان کلاسی در آذر ماه و معرفی برگزیدگان آموزشگاه در دیماه و اجرای مرحله نهایی در دهه فجر (بهمن ماه 95 )خواهد بود.
این طرح به صورت آزمایشی انجام می پذیرد.
خواهشمند است با نقد و بررسی اشعار و ارائه نظرات ارزشمند در اصلاح برنامه ما را یاری نمایید.در نظر است در سال آینده این مجموعه اشعار به صورت کتاب چاپ و منتشر گردد.
دبیران ، والدین و دانش آموزانی که شعر مناسبت تری پیشنهاد نمایند در صورت انتخاب با نام انتخاب کننده در کتاب چاپ خواهد شد .
جا دارد از دبیران ادبیات و آموزگاران مدارس ابتدایی علوی که در انتخاب اشعار همکاری داشته و از شعرای خوش ذوق خانواده علوی آقایان محسن رضوی و شاهپور پساوند که زحمت ویراستاری آن را به عهده داشته اند تشکر نمایم.
امید است با همت و همراهی شما در اجرای طرح مهارت ادبی شاهد گرایش فرزندانمان به شعر فاخر و مفاهیم ارزشمند ادبیات غنی ایران اسلامی باشیم.
محمد ابراهیم واعظی
مدیریت مجتمع آموزشی فرهنگی علوی
توضیح معیارهای سنجش در فرم داوری مسابقه مهارت ادبی
- حفظ کامل شعر : بدون نقص و به صورت کامل خوانده شود و کلمات ، ابیات یا مصرع ها فراموش نشود یا جابجا خوانده نشود.
- خوانش درست واژه ها و عبارات : منظور از این بخش میزان خوانش درست و دقیق واژگان موجود در شعر می باشد .
- لحن ، رسایی و شیوایی : میزان توانایی دانش آموزان در خواندن و اجرای هر مطلب متناسب با مفهوم آن است . برای مثال لحن طنز گونه را به حالتی طنز بیان کند یا نصایح یک پیر را محکم و متین بگوید ، توجه دانش آموزان به علائم سجاوندی و بیان جملات متناسب با آن نشان از درک درست آن مطلب دارد بنابراین در این بخش درک مطلب بیان شده تا حدودی مشخص می شود .
- انتقال احساس : دانش آموزانی که در حین خواندن شعر با استفاده از زیر و بم صدا و حرکات متناسب سر و دست ، احساسات خود را بیان می کنند در این بخش امتیاز بیشتری دریافت می کنند .
- آشنایی با معانی واژگان و لغات جدید : دانش آموز معنی تمام لغاتی که در شعر آمده است را بدانند و به معانی واژگان تسلط داشته باشد .
- درک مفهوم و بیان شعر : دانش آموز معنی و مفهوم شعر حفظ شده را درک کرده باشد و بتواند آن را بیان کند .
- میزان اجرای صحیح نمایش : میزان اجرای دانش آموزان در یک بار اجرا ارزیابی
می شود . دانش آموزان باید بتوانند شعر را در قالب نقالی ، مجری گری یا بدون وقفه و خطا اجرا کنند ، هر گونه تکرار و خطا در اجرای نمایش باعث کسر امتیاز خواهد شد . - میزان خلاقیت در اجرا : در بخش خلاقیت اینکه هر شخص برای اجرای شعر چه روشی را به کار می گیرد یا از چه ابزاری ؛ گریم یا لباس و وسایل کمک می گیرد مربوط به این بخش است .
کمیته برگزاری مسابقه شعر ، ادب و موسیقی
مجتمع فرهنگی آموزشی علوی