دبستان علوی در مهر ماه 1370 به عنوان اولین و بزرگترین مدرسه غیر انتفاعی شيراز تاسیس شد ؛ این دبستان از همان ابتدا به دلیل بهره گیری از طرح های نو و استفاده از کارشناسان مراکز تربیت معلم و آموزگاران کارآمد شیراز مورد استقبال خانواده های گرانقدر شیرازی قرار گرفت .دبستان علوی از سال 1384 طرح « مدرسه زندگی » را با هدف تربیت انسان متعادل و توجه به همه ابعاد وجودی انسان به اجرا گذاشته است و با برنامه ریزی اصولی تلاش دارد علاوه بر رشد استعدادهای آموزشی و علمی دانش آموزان در مهارت های اجتماعی ، گرایش های هنری ، مهارت های جسمی و حرکتی ، استعداد آنان را شکوفا و با انس با قرآن با مفاهیم بلند آن آشنا و روخوانی و روان خوانی این کتاب آسمانی را آموزش دهد . ضمناً این دبستان با عقد قرار داد با جامعه القرآن و مراکز آموزش رایانه و زبان وابسته به سازمان فنی و حرفه ای و آموزش و پرورش تلاش کرده است محتوای آموزش فوق برنامه را از اول تا ششم ابتدایی مدون و برنامه ریزی شده ارائه نماید .ایجاد هماهنگی بین خانه و مدرسه و تدبیر های مناسب برای گزینش والدین و جلب مشارکت آنان در فرایند تغییر و تحول رفتاری فرزندان در کنار بکارگیری آموزگاران و مربیان جوان و دورديده و برنامه های خلاق و متنوع آموزشي و تربيتي موجب گردیده است امید های روشنی برای تربیت انسان صالح ، عالم و کار آمد فراهم آید .دبستان پسرانه علوی با 18 کلاس و بيش از 480 نفر دانش آموز پسردر پايه هاي اول تا ششم ابتدايي فعالیت می نماید . این دبستان با دارا بودن سالن اجتماعات ، سالن نمازخانه ، آزمایشگاه ، کارگاه های کامپیوتر و هنر و اتاق ورزش امکانات لازم را برای رشد و بالندگی کودکان فراهم آورده است .
فرهنگی مذهبی
در آموزش مفاهیم دینی و مذهبی کلیدیترین اصل، رعایت میانهروی و اعتدال است؛ آنچنان که این اصل در تمامی مراحل زندگی اجتماعی امری لازم بلکه واجب شمرده میشود . همانگونه که در قرآن مجید و احادیث و روایات بیشمار از ائمهی معصومین منقول است تأکید فراوان بر مراعات سن و سال و اوضاع روحی کودکان در آموزش اصول معنوی و مذهبی است چرا که این ارزشهای الهی با سختگیری نهادینه نمیشوند. افزون بر این، عواملی از قبیل مربی و روشهای صحیح تربیتی (تربیــت عمــلی) نیز بسیار مهم شمرده شدهاند . به قسمی که برای انتقال صحیح مفاهیم دینی و معنوی به عزیزان نوآموز، ابتدا میبایست با درونی کردن این ارزشها و تحول در خود به انتقال آنها به کودکان پرداخته شود . در برنامهی پرورشی، ضمن بیان اصول و مفاهیم دینی به زبان ساده و قابل فهم به نوآموزان،به تحقیق در زمینهی شناخت دانشآموزان از ارزشهای دینی پرداخته تا پس از اتمام یک سال تحصیل شاهد پیشرفت معنویت در اخلاق و رفتار کودکان و نوجوانان عزیزمان باشیم .
کامپیوتر
در دنیای امروز مهارت کار با کامپیوتر بدواً به عنوان یک ابزار بازی در ذهن کودکان نقش میبندد . هدف از آموزش کامپیوتر در سنین پیشدبستانی و دبستان، استفادهی صحیح و درست از این وسیلهی بسیار با ارزش و قابل دسترس است که میبایست از ابتدا بهصورت اصولی به کودک آموزش داده شود . تمامی سعی و تلاش دستاندرکاران دبستان علوی در ارائهی این مهارت به عنوان یکی از فعالیتهای فوق برنامه این است که دانشآموزان پس از گذراندن دورهی ابتدایی بتوانند ضمن برآورده ساختن نیازهای اصلی و کلیدی خود، از این ابزار مهم پیشزمینهای برای ورود به مراحل بالاتر علمی و نیز کسب مدارج معتبر بینالمللی باشد .در این کلاس دانشآموزان ضمن یادگیری اصول کار با کامپیوتر و نحوهی اجرای برنامهها ، از مضرات استفادهی نادرست و یا بیش از حد آن نیز آگاهی پیدا میکنند .
زبان انگلیسی
آموزش زبان انگلیسی حتی در پیشرفتهترین و معتبرترین مؤسسات آموزشی به عنوان زبان دوم مد نظر قرار میگیرد در حالی که مبنا و اساس کار در دبستان علوی در آموزش فوق برنامهی دروسی از قبیل علوم، ریاضی، کامپیوتر، هنر و ... به گونهای است که دانشآموزان بهطور همزمان و موازی با آموزش این دروس به زبان فارسی، مطالب علمی مرتبط با دروس مذکور را در کلاسهای جداگانه به زبان انگلیسی آموزش ببینند به نحوی که پس از پایان دوران ابتدایی ضمن یادگیری زبان انگلیسی به طور غیر محسوس، علوم و فنون مورد نیاز علمی خود را نیز به زبان انگلیسی فرا گیرند افزون بر اینها، دانشآموزان میتوانند با تلفیق کامپیوتر و زبان انگلیسی به عنوان تفریح و استراحت، بازیهای فکری ریاضی، علوم و هنری را که به زبان انگلیسی میباشند یادگرفته و مهارت لازم را در استفادهی مفید و مطلوب آنها بهدست آورند .